петък, 1 май 2015 г.

MAC Brush Cleanser

Здравейте!

Официално е май - дано ни очаква един прекрасен, топъл и позитивен месец!

Както обещах по-рано днес, време е за поредното MAC ревю, но преди това да обърнем леко внимание на нещо "странично".
Всички ние ползваме четки, за да нанасяме грима си - няма значения какви, за какво и т.н. Доста от нас се не знаят как да се грижат правилно за тях, обаче. През годините постъпвах доста различно спрямо това, но когато получих разочарования няколко пъти, научих как, защо и с какво да се грижа за тях. За какво ви говоря?
През годините така и не успях да намеря наистина добър почистващ продукт за четки, затова и често ги "къпех". Когато обаче неведнъж четка за 100+  лв. ти се скапе, защото си правил тази грешка, започваш да се интересуваш как правилно да се грижиш за тях.
След консултации с не един професионален гримьор разбрах, че най-доброто е четката да се къпе най-много веднъж/два пъти месечно. Защо? Честото миене уврежда косъма, структурата и дори самата ефекасност на четката, затова за мен беше много важно да намеря наистина добър продукт, който бих могла да ползвам ежедневно за четките си, в същото време той да работи наистина добре и да ги щади.
Така и се доверих на  МАС, които имат професионален продукт, който изпълнява всички мои критерии с техния почистващ разтвор за четки.



Разтворът идва в 235 мл.-ова бутилка, с любим мой механизъм за затваряне (вижте на снимките по-долу). Тук е мястото да вмъкна цената му за тези, които са се отказали да четат поста, заради цените на МАС - той струва едва 20 лв., като цената му определено е изключително ниска, спрямо други подобни продукти, които дори не са професионални.
Разтворът може да се използва върху четки от всякакъв вид косъм (естествен или изкуствен).
Употребата му е изключителна лесна и бърза - слагате от продукта върху кухненска хартия, след което почиствате четките с движения напред/назад (в никакъв случай не правете кръгови движения!). Всичко това отнема по-малко от минута, а резултатът е напълно чиста четка + може да се ползва отново веднага. Четката НЕ се изплаква!
Тук е и времето за снимка, за да видите как се справя:

Няма значение каква е четката , колко е пигментиран продукта и какъв е той - разтворът почиства всичко брилянтно!
Най-хубавото е това, че четката може да се ползва веднага след почистването - самата формула на продукта позволява това. Четката остава съвсем леко влажна, като изсъхва супер бързо, защото една от основните съставки на разтвора е алкохол, а както знаем, той е бързо летлива течност.
И като заговорихме за състав, ето го и него:


Освен да почиства, разтворът на МАС има антибактериално действие върху четките, като освен това удължава живота им, грижейки се за косъма (съдържа и житен протеин).
Течността е и икономична, едно шишенце ми стига за няколко месеца. Разтворът носи лек алкохолен дъх , който се усеща супер фино, а върху четките остава лек аромат на чистичко. 

За мен това е ней-добрият почистващ продукт на пазара, или поне аз не съм открила по-добър. Вече загубих бройката колкото шишета съм изразходвала, а още по-показателно е, че продължавам да го купувам. Не знам дали сте забелязали, но на доста изложения, грим сесии и не само (на които съм попадала), огромна част от гримьорите ползват именно този разтвор, което е повече от показателно, щом и професионалисти го използват. 

Оставам със супер положителни чувства към разтвора и с две ръце препоръчвам! 
Приятен уикенд от мен и - погрижете се за четките си! 
Ще се радвам да ми споделите и как вие се грижите за четките си! 


10 коментара:

  1. Благодаря за ревюто, определено ще погледна за продукта :)

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно ревю,но ми се иска да те попитам на каква цена е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Цената я има в ревюто, но явно не сте видяла - 20 лв. за 235 мл. :)

      Изтриване
    2. O,благодаря,и да извинявам се,не съм видяла. :)

      Изтриване
  3. Защо не се правят кръгови движения при почистването на четки?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Увреждат се косъмчетата и се скъсява живота на четката.

      Изтриване
    2. Мерси за отговора, не го знаех. Ще се поправя при следващото чистене. :)

      Изтриване
  4. Мия си четката за фдт след всяко ползване, защото ми е супер неприятно да я ползвам повторно. Четките за очи ги мия веднъж или два пъти в седмицата, защото имам много чувствителни очи. Нямах представа, че четките трябва да се мият толкова рядко. Сега се чудя дали да не си купя разтвора и да намаля миенето, но пък - наистина ли почиства достатъчно добре четките? Не подлагам на съмнение мнението ти, интересувам се, защото и кожата и очите ми са много чувствителни :/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Естествено, добре е да се интересуваш. При мен ги чисти перфектно. Ако все пак се чудиш, в магазините на МАС предполагам биха ти показали нагледно, ако все пак не си сигурна как да го ползваш.
      Ако ти се чете, сега си спомних, че и друга блогърка беше писала за разтвора, в който беше снимала свалянето на доста пигментиран продукт:
      http://www.makeupgalaxy.com/2015/01/mac-brush-cleanser-pro-palette-largeduo.html

      Изтриване