неделя, 8 март 2015 г.

About The Toners / Phytomer Rose Visage Toning Cleansing Lotion

Здравейте и нека да ни е честит празника!

Какво по-женско и тематично от розата... в днешния пост препратката е именно към нея, но за това по-късно.

Тоник - продукт, който със сигурност повечето от нас често пренебрегват. Лично аз в последната година почти не съм допирала такъв продукт до лицето си, смятайки, че не е важно, а и  така и не успях да намеря своя продукт. Оказва се обаче, че това е много, много важна стъпка и ще ви изненадам всъщност защо.Оказва се, че обикновенният тоник в магазина въобще не толкова полезен и ефективен - защо?!
Кожата на лицето ни трябва да поддържа киселинен баланс. Оказва се, че в тази среда много по-трудно кожата страда - не се появяват пъпки, преждевременни бръчки, състоянието и се подобрява и дефакто това е здравословната среда, която тя трябва да поддържа. Да, за организма е полезен алкалният баланс, но за кожата ни е обратното. Лошото е, че в България няма достатъчно информация по въпроса и почти всички предлагани тоници на пазара не могат да покрият тези изисквания! Защо?! Най-лесното - капнете от тоникът си на pH лентична и ще видите. 
След почистване, пенителните продукти и особено тези с SLS тотално разрушават естествената среда на кожата на лицето, алкализират я. затова и "тониращата" стъпка е важна.
Тоникът не се използва за да премахне остатъка от грима (смятайте колко е ефективен продукта ви за почистване, щом оставя следи, които трябва да бъдат почистени) или пък да свие пори, хидратира или матира - да, доста тоници имат такива ефекти, но нали всички се сещаме, че след това слагаме крем, серум или друга грижа?
Тоникът има действието и на овлажнител, като така следващата стъпка попива по-лесно и ефективно, защото кожата вече е подготвена, затова ако имате тоник с алкохол - изхвърлете го на момента! Няма по-вредно нещо - все едно ежедневно слагате върху кожата си след почистване уиски - не звучи добре, нали?! 
Затова е много важно тоникът ви да възвръща тази киселинна среда - тоник с естествени киселини /плодови алфа и бета хидроски киселини или натурална гликолова и т.н. / и екстракти /не химични/ е най-добрият вариант. И ако като мен не предпочитате киселините, то този пост е за вас.
Оказа, че именно розовата вода има лек киселинен ефект, което ме подтикна да купя и следващия продукт - тоникът Rose Visage на Phytomer


Тоникът е в стандартната за марката опаковка, запечатан с фолио и капачка, която не се развинтва лесно. Дупчицата е малка и е много лесна за дозиране. Самата течност е прозрачна, с бледо розов цвят.
Преди всичко - мразя ароматът на рози! Знаете го много добре! Преди години обаче бях на изложение, където видях истинска, 100% розова вода /нищо общо с тази от магазина/, току-що получена, чийто мирис въобще не е това, което си представях. Много лек, нежен, ефирен и изветрява за секунди. Трябва и да ви е ясно, че повечето "розови води" на пазара са пълен shit, защото няма как едно шишенце да струва 1-3 лв. - истинската вода струва много, ама наистина много.
И да се върнем на тоника - ароматът му е точно такъв - не се усеща въобще и няма типичния розов аромат, който си представяме. Буквално мирише на истинска розова вода. Не ме дразни въобще и изветрява за секунди.
След нанасяне с памучен тампон, моята голяма изненада беше следната - сякаш нищо не бях нанесла върху кожата си. Повече тоници оставят или лепкаво, или мазно и тежко усещане въху кожата ми, дори тези за мазна кожа. При този сякаш бях минала лицето с термална вода - чувствах кожата си мека, хидратирана, гладка, успокоена, като нямах усещането, че имам нещо на лицето. Просто великолепно! 
В дългосрочен план зебелязах, че пъпчиците и червенините биват успокоени, а кожата е някак по-нежна и мека. Не изсушава, не получавам никакви негативни рекации от него и най-важното е, че раздразнения почти не получавам, заради успокояващия ефект на розовата вода. Той просто е нанесен, върши си работата, а аз се чувствам комфортно.
Признавам, че понякога, когато ме примързи да сложа нощен крем, тоникът ми е достатъчен, за да се чувствам обгрижена.
Интеренсо е също, че ако има замърсявания, той ги премахва - изхвърлих един почистващ гел заради това, защото забелязах, че не почиства добре.
И сега е време за състава - на второ място - чиста розова вода, което е супер. Има и още морска сол и екстракт от корен, листа и стъбло на прещип. 
Съдържа и хлорпензин /мускулен релаксант/ и един парабен - единствените минуси, които откривам. 


Тоникът се превърна в мой любимец, който обожавам, като е задължителна стъпка в рутината ми. Препоръчвам с две ръце, а цената му е поносима и смятам си заслужава. Хубавото е, че от него се предлагат мостри и в спа салоните, които работят с марката, бихте могли да го пробвате. 
Оставам впечатлена за втори път от марката и качеството определено е на високо ниво. 
Възвърнах благодарение на продукта важна стъпка в рутината си и се радвам, че съм избрала правилния продукт. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар