понеделник, 24 август 2015 г.

"Spa Time with Holly": Tesori d'Oriente

Здравейте и добре дошли в новата рубрика на блога, а именно "Spa Time with Holly".
Идеята на блога още в началото беше това да е място, в което да четете за "красота", релаксирайки през това време. Исках едно спокойно местенце, в което просто да седнете на дивана и да се насладите спокойно на написаното.

И така, от тогава минаха почти 2 години, а аз реших, че е време да refresh-на тази идея с пълна сила, а именно - да направя рубрика, в която да четете за СПА, отпускащи, релаксиращи или просто глезещи продукти.


Няма да губа повече време - пожелавам ви приятно четене и се надявам рубриката да ви допадне.


Като първи "гост", в рубриката идва нова за мен марка, която обаче за отрицателно време зае челни позиции, когато искам да се поглезя, нямам настроение или искам да се отпусна. Марката намерих случайно в магазин преди време и купих няколко продукта за проба. Тя носи красивото име Tesori d'Oriente, а днес ще четете за два крема за ръце от нея.
Кремовете са от сериите "Китайска отхидея" и "Хамам".

Кремовете идват в 50 мл. тубички, с интересна капачка.

Текстурите и на двата крема са супер леки, разнасят се лесно, попиват за секунди, но най-важното - оставят ръцете кадифено меки. Буквално - супер меки ръце, приятно ароматизирани и подхранени. Не очаквах да дават толкова добра хидратация, при положение, че ръцете ми са доста сухи. Освен това, устойчиви на измиване и дълготрайни като ефект.
Сега за ароматите... оставам безмълвна - УНИКАЛНИ!


Този от серията "Китайска орхидея" има умопомръчителен аромат - нанасяйки го, започва да се усеща един много нежен, женствен и флорален аромат на орхидея. Изключително свеж, като не е натрапчив и не е от тип ароматите, от които да те заболи глава - много нежен и ефирен. Изключително траен - усеща се дори след измиване, което не очаквах. Изключително приятен, не мога да ви опиша колко го обожавам - няма значение какво правя и за какво мисля, усетя ли този аромати, отпускам се повече от добре. Буквално насища сетивата и ме зарежда. Освен всичко е и афродизиак!


Този от серията "Хамам" има типичен аромат, какъвто очаквах - топъл и чувствен, идеален за някоя студена вечер. Ароматът си е точно тип "турска баня" - топъл, усещат се нотки Арган, но и портокал, както и леко индийски нотки - чудесно пресъздаден аромат. Ароматът отново не е тежък - усеща се нежно, без да е натрапчив, но отново траен и ефективен.
Много важно - ароматите на марката наистина въздействат на сетивата. Ще четете със сигурност още за техни продукти, но самите аромати не са силни или натрапчиви, а са превъзходни и трайни, което води до едно постепенно отпускане и зареждане, тип "ароматерапия".

Съставите:
"Китайска орхидея" - съдържа алантоин, пантенол, витамин Е, магнезий,  масло от макадамия, ориз - протеин, масло и нишесте от него, млечна киселинa и др.
"Хамам" - съдържа масло от арган и екстракт от портокал, като и отново следните: пантенол, алатоин, витамин Е., млечна киселина и магнезий.
Базата и на двата крема е на основата на мастни киселини  - кокосови, рицинови и др.
Има и наличието на силикон, който дава изглаждащ и супер омекотяващ ефект, без крема да е мазен.
В кремовете се съдържат и петролни деривати, които обаче не са челни съставки. Виждат се и по два парабена.


Накратко - ако просто искате да се отпуснете, релаксирате и насладите на нещо прекрасно - погледнете марката и тези продукти. Цената на кремовете е смешна - буквално. Другите неща от сериите също не са скъпи, а марката предлага душ-кремове, кремове за тяло, олиа, парфюми, дезодоранти, сапуни и др. Аз останах очарована и нямам търпение да опитам други серии и неща - има повече от богат избор от аромати и продукти, а повярвайте ми - заслужават си!
Не съм очаквала, че може да има толкова добри и бюджетни продукти, с толкова добро действие - ако искате да се отпуснете, поглезите или опитате нещо ново - препоръчвам ви марката, продуктите и техните аромати - със сигурност ще откриете своя!

Споделете ми ако ви допада рубриката! А ако сте пробвали марката - какво бихте ми препоръчали?

3 коментара:

  1. Обожавам душ геловете им. Подарявала съм от тях няколко пъти, всички наоколо ги харесват много, но ароматите са силни за някои. Имам и няколко тоалетни води. Супер трайни са. Часове наред след като съм се напръскала и се прибера, се усещат. Кремовете за тяло също са добри. Не са тежки и мазни, приличат на суфлета, оставят кожата мека. Сапун имах с китайска орхидея, но нямам спомен как беше. Само помня колко огромен е. Кремовете за ръце са от скоро на пазара, заглеждам ги, но имам доста и се въздържам за сега от покупка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пропуснах да вметна, че една от любимите ми серии освен Китайската орхидея, е тази с лотос. Ааа, имат и подаръчни комплекти със свещи. :)

      Изтриване
    2. Ивче, от това, което си написала разбирам, че май това е марка, с която ще си паснем - точно такива продукти харесвам, особено за тяло - леки и тип суфле. Задължително ще пробвам, а пък щом и свещи има, няма как да устоя... <3 Тоалетните води и на мен са ми интересни, ще ги видим

      Изтриване