четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Sephora Orange Blossom Smoothing Body Scrub & Creamy Body Wash

Здравейте в този  студен, мрачен и дъждовен ден... Зимата май скоро ще е тук, а и като гледам магазините, че вече са украсени празнично... кога успя да мине годината?!
За мое щастие днес имам малко повече свободно време, а и настроение, та затова реших да ви зарадвам с ревюто, което обещах във Фейсбук.

Вече разбрахте колко много обичам маслата за тяло на Сефора, затова днес пък ще разберете какво мисля за още 2 продукта за тяло на марката - ексфолиант и кремообразен душ-гел, отново от серията с аромат/екстракт от цвят на портокал..



1. Изглаждащ ексфолиант за тяло 
Него го видяхте като един от мойте топ 5 есенни любимци.
Първото, което ми направи впечатление е текстурата му - прилича на желе, но се разнася доста лесно върху кожата. Частичките са страхотни, защото не се разтварят и ексфолират чудесно - не жулят грубо, но и не са нежни - златната среда. Кожата след него е бебешки мека и гладка, наистина изглажда кожата, като въобще не я изсушава. Почиства мъртвата кожа повече от добре.
Ароматът - отново невероятен, сякаш току що откъснат цвят от портокал , без да е химичен.
Съставът - дори преди водата, първата съставка е глицеринът - на него се дължи плътната и почти желирана консистенция, като и е негова грижата кожата да не се изсуши по време на ексфолацията. Съдържа още цитрусови екстракти и лимонена киселина. Частиците са на основата на полиетилен, затова ако сте Green и Eco привърженик, това няма да ви хареса.
Минус намирам само в едно - идва ми една идея по-силно оцветен - при разнасяне кожата много леко пооранжевява. Естествено, това не трайно или страшно - при масажиране и отмиване пада мигновенно. 
Количеството също ми идва малко за цената му, определено не е бюджетен продукт, но пък е сравнително икономичен.
Бих казала чудесен ексфолиант, който ще купувам пак (вече заредих 1 брой, но с друг аромат)

2. Кремообразен душ-гел 
Тук трябва да кажа, че много, ама много се чудих дали да го купя - само 140 мл., а цената за душ-гел е сравнително висока, а знаете, те свършват бързо. Пуста блогърска неволя, взех го (най-вече заради това, че е creamy)... и не съжалявам.
За сезона е просто чудесен - много нежен, кремообразен, прави много богата пяна и хидратира кожата. Знаете, обичам плътни и меки душ-гелове, а този е точно такъв. 
Има консистенция на крем, като е нужно малко количество за да направи богата пяна, което го прави икономичен - нещото, което ме притесняваше
Ароматът се задържа часове върху кожата - много леко и фино се усеща, а банята ухае с часове, наистина с часове..
Дали нанесен директно или с помощта на гъба, пяната, която обгръща тялото ви е просто божествена (и от него съм заредила още един брой, отново с различен аромат)

Консистенциите - 1. Scrub 2.Body Wash

Съставите - 1.Scrub 2.Body Wash
Това беше от мен, ще се радвам да ми споделите ако имате наблюдение върху марката и продуктите им! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар