събота, 26 септември 2015 г.

Lush Tea Tree Water / Toner

Здравейте!

Днес е време за малко включване, като ще ви разкажа за тоникa за лице с чаено дърво на Lush. 



Вероятно няма човек, който да не е чувал за марката, затова и няма да се впускам в излишни приказки.

Тоникът се предлага в 2 размера, като аз имам и двата, а тук на снимката е по-малкия. Идва в типична за марката черна рециклирана пластмасова опаковка, като в случая е под формата на спрей.
Лично аз предпочитам  и ми е по-удобно да нанасям като напоя или напръскам върху тампон, но когато искам да се освежа или преди лягане пръскам директно върху лицето (така трябва по описание). Освен че е тоник, има и ароматерапевтични свойства, което ми харесва, защото успокоява чудесно сетивата преди сън.
Ароматът е много приятен - не е силен и ужасен, какъвто е ароматът на чистото масло от чаено дърво, напротив. Много фин, приятен и едновременно действащ силно на сетивата - много ми харесва! Усеща си нотката, но преплетена с леко цитрусов и тръпчив, освежаващ и успокояващ аромат!
Тоникът попива за секунди в кожата и не се усеща въобще, а просто оставя усещането за свежа, чиста и мека кожа. Има антибактериални, антисептични и антимикробни свойства, затова се препоръчва при мазна и/или акнеична кожа. Дали има ефект? Определено! Ако има пъпчици ги успокоява повече от добре, благодарение на основната съставка, а всички знаем колко е силно действието на чаеното масло. При редовна употреба кожата е по-чиста и не отделя толкова себум - аз не се съмнявах, че ще проработи, защото чаеното дърво има чудодейни свойства върху такава кожа. А като говорим за него, нека обърнем внимание и на състава:
вода от чаено дърво, вода от грейпфрут и хвойна. И трите основни съставки имат антисептично и лечебно действие при проблемна кожа, което прави една страхотна комбинация. Трите съставки заедно балансират мазната кожа, лекуват и предодвратяват несъвършенства, отпушват порите и подобряват вида на кожата. В състава присъстват също  парфюм и един парабен  (който е добре дошъл, защото консервира продукта и няма да се притеснявам от бактерии)


При появили се несъвършенства или като ежедневна профилактика на мазната кожа - този тоник е чудесен. Много, много го харесвам и ви препоръчвам да го пробвате! Цената му не е висока, а малката опаковка стига за повече от месец ежедневна употреба.

А вие харесвате ли нещо на Lush?

Няма коментари:

Публикуване на коментар