четвъртък, 10 септември 2015 г.

Garnier Fructis Repair & Shine 3 Fortifying Conditioner

Здравейте!

Днес ще ви говоря за един балсам за коса, който просто обожавам. Той е от достъпна марка, но е абсолютен невероятен!
Става дума за балсама за много суха и увредена коса на Garnier Fructis от серията Repair & Shine 3.



Знаете, че ползвам професионални продукти за косата си, но така и не открих "моя балсам" при тях. И всеки път, щом реша да купя нещо от дрогерийния клас за коса, то това винаги е някой от Фруктис продуктите,  защото за мен те са най-добри в този си ценови клас и да не кажа единствените, които харесвам.

Този балсам е с високо съдържаните на масла, защото е за много увредена и суха коса. Моята в последно време стана точно такава, да не говорим, че фризьорката ми дори забеляза това и ме нахока, че трябва да й обръщам повече внимание (защото лятото не използвам много продукти по обясними причини, а и слънцето действа негативно). Така се озовах в една дрогерия, търсеща си балсам. И открих този, който покри всичките ми критерии, даже ме изненада положително.

Балсамът идва в стандартната тубичка, бял е на цвят, с типичния аромат на серията и марката (който се усеща след къпане и косата ухае страхотно).
Най-интересното при него е, че при нанасяне, той се превръща буквално в олио, или поне аз така го чувствам на косата. Сякаш слагам олио за коса, усещам как косъма е обгърнат и онова типично гладко и дори леко мазно усещане. Върховно е, косата под душа става невероятно мека за секунди, и усещането, че е обгърната от продукта също е страхотно (при измиване отново го чувствам  така). А след измиване... нямам думи просто! Отново има това усещане, сякаш сте сложили допълнителна грижа под формата на олио на косата си. В никакъв случай тя не е мазна или тежка. Косата изглежда абсолютно великолепно - гладка (дори връхчетата се заглаждат), лъскава, няма фризита, мека и подхранена. Няма сухо косъмче, буквално! Толкова е силен като действие балсама, че спокойно пропускам термозащитата и не слагам друг продукт. Достатъчно е да заглади и обгрижи дори най-сухата коса. Имам маски и то за страхотни суми, които не дават толкова добър ефект, колкото този балсам. Косата се разресва прекрасно, няма накъсвания или скубане.
Понеже ще възникне въпроса - не утежнява ли косата? Ами не! След измиване, макар маслата да могат да се усетят на косъма, тя не е загубила обема си и все така еластична. Няма  усещане за тежест. Дали косата се омазнява по-бързо - не. При мен се омазнява нормално, но ако сложите по-близо до корените от балсама, вероятно ще се омазни по-бързо. Все пак, уточнявам, че това е балсам за много суха и увредена коса - ако вашата не е такaва, то вероятно този балсам ще ви се стори по-тежък и силен (защото нямате нужда от такава силна грижа).
Аз си го наричам балсам-олио, защото така го чувствам на косата си. Чувствам тези масла и как тя е обгърната от тях след измиване, без да има нужда от още подхранване.
И говорейки за маслата, какво е всъщност съдържанието:
Една от първите съставки е  витамин B3, който е във висока концентрация тук и всъщност действа срещу уврежданията, като успокоява и  подобрява структурата косъма.
Също основни съставки са екстракт от захарна тръстика и маслиново масло. Съдържа още безброй хубави нещица - екстракт от кора от лимон, от камелия, от ябълка + масла от ший и авокадо. Съдържа и витамин В6. Балсамът не е на основата на силикони  (макар в тях да няма нищо лошо, но ги споменавам, защото има момичета, които се интересуват).


Накратко - достъпен продукт с ниска цена, имащ страхотно действие върху косата ми, по-добро от всички балсами (и някои маски) в банята ми, професионални или не. Заради тази си структура е и супер икономичен.
Ако косата ви не е толкова увредена и суха, погледнете този, за който също имам пост и харесвам много. Ако си търсите шампоан за увредена коса, вижте ревюто на този, отново на марката.

Споделете ми - имате ли си любим продукт от тези на Garnier Fructis?

Няма коментари:

Публикуване на коментар