неделя, 3 януари 2016 г.

Alverde Mineral Powder

Здравейте!

Как изкарахте празниците?! Успешна 2016 година!

Хапвайки вчера бонбон Кръц-Кръц се сетих, че така и не написах ревю на една пудра, която преди няколко месеца си взех. Защо именно бонбони са ми напомнили - след малко! Сега да ви представя минералната пудра за лице на Алверде!



Пудрата е 10 гр., непресована, на прах, съдържа "пухче", с което може да нанасяте. Моята е цвят 01 - Порцелан, като тя се предлага в два цвята - 01 и 02. Пудрата дава семи-мат ефект и фиксира грима.
Първото нещо щом отворих опаковката беше да усетя уникалния аромат - сетихте ли се?! Да, бонбони Кръц-Кръц! 1:1 с техния аромат, страшно приятно. Второто ми впечатление беше цвета - изглеждащ супер светъл, всъщност той се оказа доста по-тъмен, затова ви съветвам да погледнете тестерите (а такива в ДМ-ма,  в който пазарувах, липсваха). Не е болка за умиране, но е по-тъмен, отколкото очаквах и например нанесена за фиксиране на коректор под очи веднага премахва светлия, озарен завършек. За смешната си цена обаче, пудрата върши страхотна работа - матира добре, като не очаквайте обаче 8-9 часа грима да не мръдне. След 3-4 часа лъсвам, но затова имам матиращи листчета. Като фиксация също се държи повече от добре - напоследък ползвам този СС крем  и ако поставя пудрата, той издържа докато го сваля, иначе Т-зоната ми го изпива след определен момент,
Не оставя пудрен ефект, нито се врязва, но е важно да нанасяте с четка, за да го постигнете.
Аз не ползвам пухчето (което е сладко и се пере лесно, но съм му намерила друго приложение), а четка и ефектът е по-добър, лек и незабележим.


Състав - за съжаление не открих такъв никъде на опаковката, което супер ме дразни. След справка със сайта на ДМ, състава е доста добър. Основна съставка е каолин, следван от цинк, силиций, магнезий, масло от кайсия, сок от алое, слънчогледово масло и витамин Ц, Интересно е наличието на скъпоценния камък турмалин, използван в бижутерията.


Ако търсите ежедневна пудра, която да матира и фиксира грима ви и нямате финансова възможност за нещо по-скъпо, тази пудра е чудесна. Не си спомням колко струва, но беше 7-8 лв. със сигурност. Дори да нямате нужда от пудра, определено е любопитна и ви я препоръчвам при следващия ви шопинг!

Споделете ми коя е любимата ви минерална пудра?

Няма коментари:

Публикуване на коментар