неделя, 26 юли 2015 г.

Phytomer Sun Soother After-Sun Milk

Здравейте!

Вчера си говорихме за слънцезащита, но освен нея, не по-малка по важност е грижата за кожата ни след излагане на слънце!
След такъв процес, тя често е дехидратирана, понякога  възпалена, загубила някои важни антиоксиданти и вещества, а ако сте били на басейн, химикалите в него също оказват негативно влияние - точно затова, за кожата е особено важна и грижата след слънце!

Мой помощник това лято е успокояващото мляко за след слънце на Phytomer.




Целите на това мляко са няколко - рехидратира, освежава, успокоява (има и противовъзпалително действие), овлажнява, подобрява еластичността, набавя минерали и удължава тена. Звучи прекрасно, нали?
Нека сега ви споделя моя опит с млякото.

То идва в стандартната за марката бутилка, която е супер удобна за ползване и дозиране в случая. Млякото е с леко течна консистенция, типично млечна/флуидна, като е супер лека и попива моментално. Има изключително интересен сладък аромат, типично летен според марката  - смес между мускус и иланг-иланг. Не е силен, а след нанасяне се усеща изключително леко и нежно върху кожата.
Усещането след нанасянето на млякото е върховно - освен, че попива за секунди (не оставя бял филм, нито мазнее - както казах, супер леко е), кожата става върховно мека. Макар леката и ефирна консистенция, свойствата на млякото са налице - кожата е овлажнена, освежена, наистина успокоява и на пипане тя е като бебешка. За удължаване на тен не мога да говоря, защото това ще стане ясно след няколко месеца.
Кожата е върховно мека и гладка, хидратирана, приятно ароматизирана и няма чувство на тежест, лепкавост и т.н.  Сякаш ефирен воал е покрил кожата ви.
Може да се ползва и за лице, но лично аз не смея, заради маслата.
Изключително икономично е.


Съставът - тук е и единствения минус на продукта, защото съдържа няколко парабена. Но, полезни вещества и екстракти колкото искаш!
Много ми хареса това, че липсват традиционно използваните минерални масла и алкохол в него.
Една от главните съставки е маслото от кайсия (богато на мастни киселини и витамини), следвано от масло от шеа. Съдържа още:
Морска вода - богата на минерали и соли
Червени водорасли Jania Rubens - ултра подхранващ и защитаващ ефект + наличие на минерали от 20,00 до 40,000 пъти повече от тези в морската вода. Има силни минерализиращи свойства.
Зелено микро-водорасло Xлорела - богато на протеини и аминокиселини, има антиоксидантен ефект, подобрява синтеза на колаген, подобрява естествените защитни функции на кожата.
Златна лайка - бори се със свободните радикали, силен anti-age ефект, успокоява, има противовъзпалителни свойства, богата на флаваноиди. Повлиява увредените от слънчевите лъчи клетки.
Алгин - полизахарид, произведен от кафяво водорасло. Рехидратира, задържа водата в клетките, има антиоксидантен ефект.
Пропил галат и токоферол - антиоксиданти.
Минерали - магнезий и манган.

Накратко - за мен чудесен продукт за след слънце. Има не една ползва от него, върши си работата повече от прекрасно и като изключим парабените, има изключително богат на екстракти състав. Опаковката му в някой страни е вече променена, така че имайте го в предвид - ето я новата.

Марката ще откриете в избрани спа салони!

*Продуктът ми е предоставен за проба от ПР, като мнението ми за него е лично мое

Няма коментари:

Публикуване на коментар